-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 5600Ft/g, beszámítás: 5800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Gyémánt

A gyémánt a drágakövek királya, melyre életében legalább egyszer minden nő vágyik.

Nevezték már a nők legjobb barátjának, a szerelem kövének, oltalmazó drágakőnek. Egy biztos, minden nő vágyik egy olyan ékszerre, amit gyémánt díszít. Talán azért alakult ez így, mert az eljegyzési gyűrű és a gyémánt fogalma az évek során szorosan összefonódott.

Ön milyen gyémánt ékszert viselne legszívesebben?

Platón szerint a gyémánt egy csillagban keletkezik, és onnan hullik a Földre. Ez nem pusztán hiedelem, hiszen valóban találtak már meteoritban gyémántot.

A gyémánt rengeteg hiedelem által övezett drágakő. Erről olvasható néhány érdekesség gyémánt kollekciónk alatt.

Ékszerbecsüs szakértőnk 15 éves múlttal rendelkezik

Most ingyen felbecsültetheti ékszerét.

Rendezés: / oldal
Gyémánt briliáns H/VS1 0,90ct 6mm
Ár: 1 780 000 Ft
Raktáron
Gyémánt briliáns G/VS1 0,45ct 4,8mm
Ár: 480 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,30ct 4,2mm
Ár: 275 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,20ct 3,7mm
Ár: 135 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,18ct 3,6mm
Ár: 119 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,09ct 2,85mm
Ár: 42 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,05ct 2,25mm
Ár: 20 900 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,025ct 1,85mm
Ár: 11 900 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,01ct 1,3mm
Ár: 5 100 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,005ct 1mm
Ár: 2 700 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,008ct 1,25mm
Ár: 4 500 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,014ct 1,5mm
Ár: 7 200 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,02ct 1,7mm
Ár: 8 900 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,035ct 2mm
Ár: 14 500 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,07ct 2,5mm
Ár: 29 400 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,08ct 2,7mm
Ár: 34 400 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,10ct 3mm
Ár: 52 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,13ct 3,2mm
Ár: 66 300 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Gyémánt briliáns G/VS1 0,35ct 4,4mm
Ár: 336 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

„Akármilyen szép legyen a gyémánt, de ha rútul vagyon metszve, nem becsülik.” – Mikes Kelemen

Mikes Kelemen átvitt értelemben használta ugyan a gyémánt egyik fő jellemzőjét, de rátapintott a lényegre, ugyanis a gyémánt értéke valóban nagymértékben függ a csiszolástól. További jellemzők, melyek meghatározzák a gyémánt értékét, a színe, a tisztasága, valamint a mérete.

Gyémánt jellemzői

 • Mohs keménység: 10
 • Összetétel: C, kristályosodott szén

Gyémánt tisztaság szerinti osztályozása

 • IF belsőleg kifogástalan
 • VVS1,2 nagyon-nagyon kis zárványok
 • VS1,2 nagyon kis zárványok
 • SI1,2,3 kis zárványok
 • I1,2,3/P1,2,3 közepes, nagy zárványok

A gyémánt tisztaságát, annak ellenőrzését tízszeres nagyítás alatt végzik, hiszen ez az egyik fő jellemző, mely meghatározza a gyémánt értékét. A zárványok rontják a gyémánt minőségét. Nem csak az átlátszóságra, de a színére is kihatással van.

A gyémánt értékére befolyással bír a benne található zárványok mérete, száma, helyzete, valamint az egyéb hibák természete, például, ha a zárvány elszíneződéseket okoz a drágakőben.

Fehér gyémánt szín szerinti osztályozása

 • D,E / River / kékesfehér
 • F,G / Top Wesselton / finomfehér
 • H / Wesselton / fehér
 • I,J / Top Crystal / gyengén árnyalt fehér
 • K,L / Crystal / árnyalt fehér
 • M,N / Top Cape / gyengén sárgás
 • O,P / Cape / sárgás
 • Q,R / Light Yellow / gyengén sárga
 • S-Z / Yellow / sárga

A gyémánt csiszolása

A gyémánt csiszolásának és fényezésének az a funkciója, hogy a drágakő szépségét a lehető legnagyobb mértékben érvényre juttassa. Így lesz a gyémánt olyan tündöklően gyönyörű, így jut érvényre leginkább csodálatos fénye és színszórása.

Pontosan ez az oka annak, hogy a gyémánt értékét nem csak a méret, a szín és a tisztaság határozza meg, hanem azt a csiszolás is nagymértékben befolyásolja.

Területenként változó, hogy a gyémánt csiszolásával a szépségre vagy inkább a lehető legnagyobb súly megtartására törekednek. Európában inkább az előbbi a jellemző, míg keleten főként arra törekednek, hogy a gyémánt a lehető legkevesebbet veszítsen súlyából.

Híres gyémántok

Világszerte vannak híres gyémántok, melyek megtalálási és csiszolási körülményeit nagyon sokáig csak legendákon keresztül ismerhettünk meg.

Napjainkban azonban már kimutatható, hogy egy-egy gyémánt mely területről származik.

Afrika nagy csillaga

Ez jelenleg a legnagyobb gyémánt. 1905-ben találták Dél-Afrikában. Két évvel később Transvaal kormányzósága VII. Eduárd brit királynak ajándékozta. Ma a királyi jogart díszíti.

Orlov gyémánt

Orloff herceg révén 1772-ben került II. Katalin orosz cárnőhöz. Előzőleg egy perzsa kereskedőtől vásárolta. Az Orlov gyémánt csiszolási alakja régi hindu eredetre utal.

Koh-i-Noor

1739-ben a perzsa sah tulajdonába került, majd a Brit Kelet-indiai Társaság szerezte meg. Ők ajándékozták 1850-ben Viktória királynőnek. Jelenleg is a brit koronaékszerek részét képezi.

Williamson Pink

A világ leghíresebb rózsaszín gyémántja, melyet II. Erzsébet királynő kapott házasságkötése alkalmából.

A felsoroltakon kívül még rengeteg híres gyémánt létezik a világon, de azt azért érdemes tudni, hogy nem kell híresnek lenni egy gyémántnak ahhoz, hogy különleges legyen. Egy gyémánt különlegesség válhat az alkalom révén, amire ajándékozzuk vagy kapjuk, valamint a hozzá fűződő élmények által.

Válassza ki Ön is a saját különleges gyémánt drágakövét!

Gyakran ismételt kérdések

Honnan fogom tudni, milyen méret kell a barátnőm eljegyzési gyűrűjéhez?

Van, aki a kisujjára próbálja fel barátnője egyik gyűrűjét, és megjegyzi, meddig tudta felhúzni. Még jobb, ha el tudod hozni a kedvesed valamelyik kedvencét. Érdemes figyelni arra, hogy hasonló kialakítású legyen, mint amivel meg szeretnéd kérni a kezét, ugyanis például egy szélesebb gyűrűből általában egy számmal nagyobb kell, mint egy vékony, kecses darabból. Gyakran előfordul, hogy utólag igazítani kell a méreten, de ez a legtöbb esetben nem probléma. Mindig elmondjuk, melyik eljegyzési gyűrűt mennyire lehet tágítani vagy szűkíteni: az egyszerűbbek méretét akár tíz számmal is lehet módosítani, némelyiket azonban csak másféllel. Például a körbeköves gyűrűk esetében kisebb a mozgástér.

Vajon jól fog állni a menyasszonyomnak az eljegyzési gyűrű?

Szívesen adunk tanácsot, hogy így legyen. Érdemes abból kiindulni, hogy a vékony, hosszú ujjú emberek kezén mutat jól egy szélesebb darab, a rövidebb és vastagabb ujjakon vagy kicsi kezeken a vékonyabb gyűrűk állnak jól. Volt rá példa, hogy valaki hozott fényképet a barátnője kezéről: ha nagyon bizonytalan vagy, ez nem rossz ötlet. Egy romantikus, szerelmes pillanatban megemlítheted, hogy szeretnél arról egy fotót készíteni, ahogy a kezedben tartod a kezét - így viszonyítani is lesz mihez. Megfigyelheted azt is, milyen alakú gyűrűket szokott szívesen viselni, és ahhoz hasonló formát is választhatsz. Érdemes odafigyelni a színválasztásra: máshogy mutat egy fehér és egy sötétebb bőrtónuson a hagyományos arany, az extravangáns rozé arany, és a népszerű fehér arany, továbbá ezek kombinációja. Bicolorban inkább a sárga-fehéret szokták választani mind a vőlegények, mind a jegyespárok, pedig a fehér-rozé is gyönyörű párosítás, viszont a rozé-sárga nem néz ki jól. Érdemes arra is gondolni, hogyha kedvesed valószínűleg majd egy kézen szeretné hordani a jegygyűrűt és az eljegyzési gyűrűt - mert például szereti a bizsukat, ékszereket, és szeretné e célból szabadon hagyni a másik kezét -, akkor az utóbbi olyan fazon legyen, ami mellett elfér egy másik gyűrű is. De lehet úgy is választani később jegygyűrűt, hogy kövesse az eljegyzési gyűrű vonalát vagy kiegészítse azt. Egyébként is fontos, hogy a kettő harmonizáljon egymással.

Hogyan válasszak eljegyzési gyűrűt a menyasszonyomnak, hogy biztosan tetsszen neki?

Általában az a tapasztalatunk: a hölgyek nagyon örülnek az eljegyzési gyűrűnek, ezt nem lehet elrontani. S ezt onnan tudjuk, hogy a párok gyakran visszatérnek hozzánk a jegygyűrűkért. De valóban érdemes a választást alaposan átgondolni. Mindenképp tanácsos előre nézelődni a honapunkon abban az árkategóriában, amennyit az eljegyzési gyűrűre költenél. Válassz ki néhány olyan darabot, ami szóba jöhet, aztán nézd meg őket élőben! Ne dönts elsőre az üzletben sem, érdemes két-három gyűrűre szűkíteni a kört, majd aludni rá egy-két napot. Választáskor gondolj arra, hogy a barátnőd milyen típusú személyiség és milyen foglalkozása van: ha vagányabb, temperamentumosabb, akkor bátran választhatsz az átlagostól eltérő formát, például asszimetrikus kialakítást vagy szélesebb változatot. Ha szereti a csillogást és az elismerő tekinteteket, akkor brilliáns csiszolású gyémánt gyűrű, ha romantikus típus, akkor gyémántkövekből kialakított szívforma mellett is dönthetsz. Ha finomság és visszafogottabb megjelenés jellemzi, akkor egy elegáns, míves megmunkálású eljegyzési gyűrű jobban illik hozzá. A bicolor darabok például szépen ki tudják emelni a gyűrű nőies, lágy vonalvezetését. Vannak nagyon egyedi és látványos, ugyanakkor finom munkák, mint például a gyémántokkövekből pillangót formázó eljegyzési gyűrű. De az egyediség megjelenhet rejtettebb módon is, az érdekes formai megoldásokban. Ha meg tudod fogalmazni nekünk, mit szeretsz a barátnődben és ő milyen nő, fogunk tudni segíteni abban, melyik gyűrű fejezi ki ezt a legjobban. Ha elmeséled neki a döntésed okát, biztosan örülni fog, és amikor később ránéz a kezére, eszébe fog jutni ez az üzenet.

Milyen fazon nem megy ki soha divatból, ha eljegyzésű gyűrűről van szó?

Az egyenes gyűrűsínes, vagyis egyenes vonalvezetésű gyűrű, négy- vagy hatkarmos fazonnal - a karmok tartják a drágakövet. Az előbbi változat egy árnyalatnyival modernebb, az utóbbi hagyományosabb. Az ilyen, klasszikus jegygyűrűvel biztosra lehet menni.

Lehet feliratot vésetni a karikagyűrűre?

Természetesen. A legtöbben általában dátumot, nevet szoktak a karikagyűrűjükbe gravíroztatni, ritkán különleges motívumokat is kérnek: például nyuszit, hattyút.

Van-e arra lehetőség, hogyha megtetszik egy jegygyűrű, de más színben, más kővel, vagy valamilyen módon eltérő változatban szeretnénk, mint az üzletben látható modell, akkor módosíthatunk rajta?

Természetesen. Kívánság szerint építjük fel mind az eljegyzési gyűrűket, mind a karikagyűrűket, és rengeteg variációs lehetőség van. Lehet más a szélesség, az anyagvastagság, a foglalat típusa, a drágakő, a színek, stb. Előfordul, hogy ugyanaz a - szélesebb - fazonú karikagyűrű-pár például nem mutat jól a menyasszony kezén, mert túl széles, viszont egy vékonyabb darab esetén meg a vőlegény érzi úgy, hogy túlságosan férfiatlan: ilyenkor jó megoldás, hogy a férfi változatot egy kicsit szélesebbre, a nőit keskenyebbre tervezzük.

Szokott lenni a férfiak jegygyűrűjében drágakő?

Bőven van rá példa, a férfiak a fekete gyémánt gyűrűt kedvelik, mert az nem szikrázik: fénye van, nem csillogása. Elég markáns megjelenést ad a viselőjének. A konyakgyémánt sem mutat rosszul a férfiakon. Habár sokszor úgy érezzük, a női gyűrűk feltűnőbbek, valójában a férfiakon tűnik fel jobban egy karikagyűrű, mert sokkal karakánabb, jellegzetesebb és összességében nagyobb darabokat szoktak választani.

Milyen köveket érdemes választani eljegyzési gyűrűbe vagy jegygyűrűbe?

A gyémánt a legnépszerűbb, mert az örök, illetve illik bármilyen színhez, így például nem probléma, ha a hölgy szívesen visel lakkot a körmein. De sokan szeretik a zafírt, a smaragdot, a rubint és a topázt is. Van, aki a kedvese szeme színe szerint választ drágakövet az eljegyzési gyűrűbe, a menyasszonyok néha a kedvenc kövüket kérik a jegygyűrűjükbe. Kevesen tudják, de a zafír rengeteg színben létezik, nemcsak kékben és zöldben, hanem például sárgában és pirosban is. A gyémánt lehet fekete-, konyak- és kék színű is. Üzletünkben ékkövek széles választékával várjuk az eljegyzési gyűrűt vásárolni szándékozókat az alacsonyabb árfekvésű, egyszerűbb ékkövektől egészen a smaragdig.Viszont cirkónia és Swarowski forgalmazásával – mivel ezek nem ékkövek – nem foglalkozunk.

Milyen felületkezelésű karikagyűrűk közül lehet választani?

Rengetegféle van: selyemfényű, gyémántmart, kalapált, karcos, stb. Személyiségfüggő, ki mit szeret.

Mit lehet tenni, ha különböző az ízlése a jegyespár tagjainak vagy más jegygyűrű áll jól a menyasszonynak és a vőlegénynek?

A nők sokszor a ragyogóbb, gazdagon díszített munkákat, a férfiak a egyszerűbb jegygyűrűket kedvelik, máskor pedig teljesen más formai kialakítás mutat jól a kezükön: a leendő férj és feleség karikagyűrűje lehet nagyon különböző, de mindig megtaláljuk a módját, hogy valamilyen szinten összehangoljuk a választásaikat egymással. Ez adódhat a színkombinációból, a vonalvezetésből, a jegygyűrűk felelhetnek egymás mintáira és formáira vagy kiegészíthetik egymást. Ha például nagyon eltérő a jegyespár bőrszíne, a bicolor karikagyűrűt szoktuk javasolni, így az egyik jegygyűrűbe kicsit többet rakunk az egyik színből, a másikba pedig a másikból: mindkettejük kezén jól mutatnak majd a karikagyűrűk, miközben össze is tartoznak.

Meddig érvényesek az oldalon található eljegyzési-, karika-, és jegygyűrű-akciók?

Akcióink mindig a készlet erejéig tartanak, ezért érdemes erről a gyűrű rendelése előtt tájékozódni.

A honlapon látható jegygyűrűk, eljegyzési gyűrűk közül egyik sem nyerte meg a tetszésem. Van lehetőség arra, hogy a saját ötletemet megvalósítsák?

Természetesen! Ötvösünk bármilyen jegygyűrűt, eljegyzési gyűrűt és karikagyűrűt elkészít. Hívjon minket bizalommal!

A készleten nem levő gyémánt gyűrűk elkészítése mennyi időt vesz igénybe?

Ha olyan gyémánt gyűrűt választ, ami nincs készen, akkor a gyártási idő – több tényezőtől függően – 3-4 hétig tart.

Mi a különbség a 14 és a 18 karátos arany modellek közt?

A gyűrűknél látható karátszám az arany ötvözetének tisztaságát jelöli, pontosabban azt, hogy az ötvözet mennyi színaranyat tartalmaz. Ez az arány a 14 karátos gyűrűknél 58,3 százalék, míg a 18 karátos gyűrűknél már 75 százalék. Mivel az arany puha fém, a magasabb karátszám azt jelenti, hogy ezek az ötvözetek puhábbak, sokkal inkább hajlíthatóak, mint 14 karátos társaik. Ezért az utóbbiakat ajánlott mindennapos viseletként, vagyis eljegyzési gyűrűként, jegygyűrűként hordani, a 18 karátosokat inkább alkalmi használatra ajánljuk. Fémallergiások számára javasolt a minél magasabb karátszám, hiszen ezek kisebb arányban tartalmaznak más fémeket, például nikkelt.

Kedvesem gyakran dolgozik különféle vegyi anyagokkal. Okozhatják-e ezek az eljegyzési gyűrű vagy a jegygyűrű károsodását?

Az általános tisztítószerek nem sértik a gyűrűket, de mindenképpen a gyűrűk levétele vagy gyumikesztyű használata javasolt ilyen munkák közben. Ha az illető gyakran használ gumikesztyűt, ajánlott figyelni arra, hogy a gyűrű köve ne emelkedjen ki túlságosan, inkább süllyesztett legyen. A gyémánt gyűrű esetében a követ nem a vegyszerek bántják, hanem a fizikai behatások, ütődés, csapódás. A gyémánt nagyon kemény, de rideg szerkezet, a kerámiafelületek, kövek megsérthetik, megrepeszthetik, ha nagy erővel, rossz szögben csapódik rájuk. De azért ez ritkán fordul elő. Arra is vigyázni kell, hogy a foglalatból nehogy kiessen a kő, vagyis a követ tartó karmok lehetőleg ne akadjanak bele valamibe. Ha valami történik, nagyobb ütés, becsapódás, fizikai behatás, érdemes megnézetni nálunk a gyűrűt, hogy nem mozdult-e el a kő. Sokszor ugyanis később eshet ki, egy óvatlan pillanatban.

Gyógyfürdőbe látogatás előtt érdemes levenni a gyűrűt?

Mindenképpen. A gyógyvízben, termálvízben található ásványi anyagok és különféle elemek a gyűrű károsodását, végleges elszíneződését okozhatják, azt már nem is tudjuk javítani. Ugyan az ezüst ékszerek sokkal sérülékenyebbek ebből a szempontból, a gyógyvíz, különösen annak kéntartalma az arany ékszer elszíneződését is eredményezheti.

Úgy hallottam, hogy ha tengervíz éri a karikagyűrűt, akár tönkre is teheti azt. Igaz ez?

Nem. A tengervíz nem fogja tönkretenni, de mattá teheti a felületét. Tengeri fürdőzés után tanácsos a karikagyűrűt mosószeres vízben átöblíteni, esetleg fogkevével átdörzsölni, majd leöblíteni és megszárítani. Egyébként, ha már a nyaralásnál tartunk, ajánlott a napolaj, naptej használata előtt a karikagyűrűt levenni, és csak annak bőrbe való felszívódása után visszavenni.

Gyémánt gyűrű vásárlását tervezgetem. Mit jelentenek azok a rejtélyes számok a drágakövek mellett?

Alapszabály: minél ritkább egy gyémánt, annál értékesebb. A legritkább szín a D jelölésű, de az I-J színjelű gyémántok már nagyon szépek. Tisztaság terén a legdrágábbak a VVS1 jelölésű gyémántok. A ct (karát) a gyémánt tömegét hivatott leírni: egy karát ebben az esetben 0.2 gramm.

Hány gyémántot kell tartalmaznia egy gyűrűnek ahhoz, hogy gyémánt gyűrűnek nevezhessük?

Nem kell hivatalosan elfogadott minimális számú gyémántot tartalmaznia ehhez a gyűrűnek, egyetlen gyémánt elég ahhoz, hogy a gyűrűt gyémánt gyűrűnek nevezhessük.
Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!