-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 5600Ft/g, beszámítás: 5800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Zafír

A zafír a tisztaság és a hűség égkék köve. Ezt az életérzést tükrözi a zafír viselője.

Bár a zafír sokféle színben létezik, mégis a legtöbben a kék színt társítják hozzá. Talán az ég kékjének tisztasága miatt vontak párhuzamot a tisztaság, hűség és a zafír közé. Az érzés a mai napig jelen van, hiszen nagyon sok eljegyzési gyűrű ékköve a zafír.

A zafír tündöklése minden alkalmat ünneppé varázsol Ön és környezete számára.

Tudta, hogy az ókori perzsák szerint földünket egy zafír tartja a helyén? Hitük szerint ennek a hatalmas ékkőnek a ragyogása tükröződik az égen, ettől kék az égbolt.

További érdekességeket talál zafír kínálatunk alatt.

Nem pont erre gondolt?

Ötvösünk bármilyen ékszert elkészít, hívjon minket és segítünk akár a kinézet vagy az ár módosításában.

Rendezés: / oldal
Zafír sárga bagett 0,10ct
Ár: 2 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír zöld princess 0,10ct
Ár: 2 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír kék briliáns 0,06ct
Ár: 2 100 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír sárga szív 0,12ct
Ár: 2 400 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír sárga briliáns 0,15ct
Ár: 3 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír sárga princess 0,17ct
Ár: 3 400 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír sárga ovális 0,20ct
Ár: 4 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír zöld briolett 0,25ct
Ár: 5 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír fantázia 0,31ct
Ár: 6 500 Ft
Raktáron
Zafír zöld ovális 0,18ct
Ár: 7 000 Ft
Raktáron
Zafír piros smaragd 0,22ct
Ár: 7 700 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír narancs princess 0,25ct
Ár: 8 000 Ft
Raktáron
Zafír narancs márkiz 0,22ct
Ár: 9 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
Zafír pink ovális 1,61ct
Ár: 32 200 Ft
Raktáron
Zafír sárga csepp 2,00ct
Ár: 90 000 Ft
Raktáron
Zafír kék ovális LI 1,57ct
Ár: 94 000 Ft
Raktáron

Zafír jellemzői

  • Mohs keménység: 9 (a gyémánt után a legkeményebb drágakő)
  • Ásványosztály: oxidok
  • Színét meghatározó anyagok: vas, titán, króm, vanádium
  • Összetétel: Al2O3 Alumínium-oxid
  • Csoport: korund

A zafír színe

A zafír színéről érdemes kicsit bővebben beszélni, mivel nagyon sokan tévesen úgy gondolják, hogy a zafír kizárólag kék lehet, holott ez távolról sem igaz.

Az úgynevezett korund csoport sok ékkövet foglal magában, többek között a rubint is. A rubinon kívül azonban az összes színű korund zafír. Ezek között megtalálható a színtelen, a zöld, a sárga, a rózsaszín, az ibolyaszín, a narancsszín, valamint természetesen a kék zafír. Megnevezéskor a kéken kívül mindegyik zafír viseli a színét előtagként. A színmegnevezés nélküli, tehát csak zafír megnevezés a kék színűt jelöli. A zafír színárnyalatát a benne lévő vas és titán adja meg, ezek mennyisége befolyásolja a kő színét.

A legértékesebb zafír természetesen a kék, ám ezen kívül is van két szín, ami különlegességnek számít. Talán ezért is kapott egyedi nevet. Az egyik a színtelen zafír, amit leukozafírnak neveznek. Színtelensége abból fakad, hogy nagyon minimális idegen anyagot tartalmaz. A másik különlegesség a narancsszín zafír, amit padparadsának, tehát lótuszvirágnak kereszteltek el.

A kék zafírok között is a legértékesebbek azok, melyek Kasmírból kerültek elő. Búzavirágkék színük és selymes fényük valódi különlegesség. A kasmíri lelőhely érdekessége, hogy 1880-ban egy földcsuszamlás révén szabadultak ki a föld fogságából.

Kleopátra sminkje

A szépséges királynő neve már többször felbukkant a drágakövek kapcsán, ám a zafír drágakövet nem úgy viselte, mint ahogy azt gondolnánk. Porították számára a drágakövet, majd Kleopátra a zafír port szemfestékként sminkeléshez használta fel.

A Taj Mahal dísze

A Taj Mahal minden tekintetben a mérhetetlen gazdagság és a végtelen szerelem jelképe. Erről tanúskodik az a tény is, hogy az épület dekorációjához minden fellelhető drágakövet felhasználtak, melyek között a zafír is megtalálható.

Az ókori csillagok

A középkorig egészen furcsa elképzelések keringtek a drágakövek keletkezéséről. Egy ókori feljegyzés szerint, mely hosszú évszázadokig tartotta magát, úgy gondolták, hogy a hullócsillagok fénye elfolyik, beszivárog a talajba, majd drágakővé válik. Valószínűleg a drágakövek ragyogó csillogása vezette őket erre az elgondolásra.

A Delhi Zafír átka

A Delhi Zafír 1857-ig az indiai Cawnpore templomban volt, amikor Colonel W. Ferris betört a templomba és ellopta az ékkövet. Nem sokkal később elvesztette minden vagyonát, majd hamarosan fiával együtt meghalt egy balesetben.

Ezután az értékes zafír egy barátjukhoz került, aki rövid időn belül öngyilkos lett.

A tragédiák furcsa sorozata után a Delhi Zafír Edward Heron-Allen tudós birtokában került, ám ekkor ő már tisztában volt az ékkő előéletével, és meg volt róla győződve, hogy a véráztatta Delhi Zafír inkább átok, mint vagyon.

Annyira rettegett az őt fenyegető átoktól, hogy a csatornába dobta a gyönyörű ékkövet, de nem tudni hogyan, az visszakerült hozzá. Ezután egy ládába zárta és a közelébe sem mert menni. A gyönyörű zafír tulajdonosaként rettegésben töltötte hátralévő életét.

Végrendelete szerint a Delhi Zafír halála után a londoni Természettudományi Múzeum tulajdona lett. Végrendeletében azt javasolta, hogy a drágakövet dobják az óceánba, ám ha ezt nem teszik meg, akkor az a kikötés lépjen érvénybe, hogy a halálát követő három évben senki ne érintse meg az ékkövet. Ezt a kikötést a két múzeumi kurátor nem tartotta be. Rövid időn belül mindketten erőszakos halált haltak.

A Delhi Zafír legendája itt ért véget. Hogy azóta érintette-e valaki az ékkövet, arról már nem szól a fáma.

Gyakran ismételt kérdések

Honnan fogom tudni, milyen méret kell a barátnőm eljegyzési gyűrűjéhez?

Van, aki a kisujjára próbálja fel barátnője egyik gyűrűjét, és megjegyzi, meddig tudta felhúzni. Még jobb, ha el tudod hozni a kedvesed valamelyik kedvencét. Érdemes figyelni arra, hogy hasonló kialakítású legyen, mint amivel meg szeretnéd kérni a kezét, ugyanis például egy szélesebb gyűrűből általában egy számmal nagyobb kell, mint egy vékony, kecses darabból. Gyakran előfordul, hogy utólag igazítani kell a méreten, de ez a legtöbb esetben nem probléma. Mindig elmondjuk, melyik eljegyzési gyűrűt mennyire lehet tágítani vagy szűkíteni: az egyszerűbbek méretét akár tíz számmal is lehet módosítani, némelyiket azonban csak másféllel. Például a körbeköves gyűrűk esetében kisebb a mozgástér.

Vajon jól fog állni a menyasszonyomnak az eljegyzési gyűrű?

Szívesen adunk tanácsot, hogy így legyen. Érdemes abból kiindulni, hogy a vékony, hosszú ujjú emberek kezén mutat jól egy szélesebb darab, a rövidebb és vastagabb ujjakon vagy kicsi kezeken a vékonyabb gyűrűk állnak jól. Volt rá példa, hogy valaki hozott fényképet a barátnője kezéről: ha nagyon bizonytalan vagy, ez nem rossz ötlet. Egy romantikus, szerelmes pillanatban megemlítheted, hogy szeretnél arról egy fotót készíteni, ahogy a kezedben tartod a kezét - így viszonyítani is lesz mihez. Megfigyelheted azt is, milyen alakú gyűrűket szokott szívesen viselni, és ahhoz hasonló formát is választhatsz. Érdemes odafigyelni a színválasztásra: máshogy mutat egy fehér és egy sötétebb bőrtónuson a hagyományos arany, az extravangáns rozé arany, és a népszerű fehér arany, továbbá ezek kombinációja. Bicolorban inkább a sárga-fehéret szokták választani mind a vőlegények, mind a jegyespárok, pedig a fehér-rozé is gyönyörű párosítás, viszont a rozé-sárga nem néz ki jól. Érdemes arra is gondolni, hogyha kedvesed valószínűleg majd egy kézen szeretné hordani a jegygyűrűt és az eljegyzési gyűrűt - mert például szereti a bizsukat, ékszereket, és szeretné e célból szabadon hagyni a másik kezét -, akkor az utóbbi olyan fazon legyen, ami mellett elfér egy másik gyűrű is. De lehet úgy is választani később jegygyűrűt, hogy kövesse az eljegyzési gyűrű vonalát vagy kiegészítse azt. Egyébként is fontos, hogy a kettő harmonizáljon egymással.

Hogyan válasszak eljegyzési gyűrűt a menyasszonyomnak, hogy biztosan tetsszen neki?

Általában az a tapasztalatunk: a hölgyek nagyon örülnek az eljegyzési gyűrűnek, ezt nem lehet elrontani. S ezt onnan tudjuk, hogy a párok gyakran visszatérnek hozzánk a jegygyűrűkért. De valóban érdemes a választást alaposan átgondolni. Mindenképp tanácsos előre nézelődni a honapunkon abban az árkategóriában, amennyit az eljegyzési gyűrűre költenél. Válassz ki néhány olyan darabot, ami szóba jöhet, aztán nézd meg őket élőben! Ne dönts elsőre az üzletben sem, érdemes két-három gyűrűre szűkíteni a kört, majd aludni rá egy-két napot. Választáskor gondolj arra, hogy a barátnőd milyen típusú személyiség és milyen foglalkozása van: ha vagányabb, temperamentumosabb, akkor bátran választhatsz az átlagostól eltérő formát, például asszimetrikus kialakítást vagy szélesebb változatot. Ha szereti a csillogást és az elismerő tekinteteket, akkor brilliáns csiszolású gyémánt gyűrű, ha romantikus típus, akkor gyémántkövekből kialakított szívforma mellett is dönthetsz. Ha finomság és visszafogottabb megjelenés jellemzi, akkor egy elegáns, míves megmunkálású eljegyzési gyűrű jobban illik hozzá. A bicolor darabok például szépen ki tudják emelni a gyűrű nőies, lágy vonalvezetését. Vannak nagyon egyedi és látványos, ugyanakkor finom munkák, mint például a gyémántokkövekből pillangót formázó eljegyzési gyűrű. De az egyediség megjelenhet rejtettebb módon is, az érdekes formai megoldásokban. Ha meg tudod fogalmazni nekünk, mit szeretsz a barátnődben és ő milyen nő, fogunk tudni segíteni abban, melyik gyűrű fejezi ki ezt a legjobban. Ha elmeséled neki a döntésed okát, biztosan örülni fog, és amikor később ránéz a kezére, eszébe fog jutni ez az üzenet.

Milyen fazon nem megy ki soha divatból, ha eljegyzésű gyűrűről van szó?

Az egyenes gyűrűsínes, vagyis egyenes vonalvezetésű gyűrű, négy- vagy hatkarmos fazonnal - a karmok tartják a drágakövet. Az előbbi változat egy árnyalatnyival modernebb, az utóbbi hagyományosabb. Az ilyen, klasszikus jegygyűrűvel biztosra lehet menni.

Lehet feliratot vésetni a karikagyűrűre?

Természetesen. A legtöbben általában dátumot, nevet szoktak a karikagyűrűjükbe gravíroztatni, ritkán különleges motívumokat is kérnek: például nyuszit, hattyút.

Van-e arra lehetőség, hogyha megtetszik egy jegygyűrű, de más színben, más kővel, vagy valamilyen módon eltérő változatban szeretnénk, mint az üzletben látható modell, akkor módosíthatunk rajta?

Természetesen. Kívánság szerint építjük fel mind az eljegyzési gyűrűket, mind a karikagyűrűket, és rengeteg variációs lehetőség van. Lehet más a szélesség, az anyagvastagság, a foglalat típusa, a drágakő, a színek, stb. Előfordul, hogy ugyanaz a - szélesebb - fazonú karikagyűrű-pár például nem mutat jól a menyasszony kezén, mert túl széles, viszont egy vékonyabb darab esetén meg a vőlegény érzi úgy, hogy túlságosan férfiatlan: ilyenkor jó megoldás, hogy a férfi változatot egy kicsit szélesebbre, a nőit keskenyebbre tervezzük.

Szokott lenni a férfiak jegygyűrűjében drágakő?

Bőven van rá példa, a férfiak a fekete gyémánt gyűrűt kedvelik, mert az nem szikrázik: fénye van, nem csillogása. Elég markáns megjelenést ad a viselőjének. A konyakgyémánt sem mutat rosszul a férfiakon. Habár sokszor úgy érezzük, a női gyűrűk feltűnőbbek, valójában a férfiakon tűnik fel jobban egy karikagyűrű, mert sokkal karakánabb, jellegzetesebb és összességében nagyobb darabokat szoktak választani.

Milyen köveket érdemes választani eljegyzési gyűrűbe vagy jegygyűrűbe?

A gyémánt a legnépszerűbb, mert az örök, illetve illik bármilyen színhez, így például nem probléma, ha a hölgy szívesen visel lakkot a körmein. De sokan szeretik a zafírt, a smaragdot, a rubint és a topázt is. Van, aki a kedvese szeme színe szerint választ drágakövet az eljegyzési gyűrűbe, a menyasszonyok néha a kedvenc kövüket kérik a jegygyűrűjükbe. Kevesen tudják, de a zafír rengeteg színben létezik, nemcsak kékben és zöldben, hanem például sárgában és pirosban is. A gyémánt lehet fekete-, konyak- és kék színű is. Üzletünkben ékkövek széles választékával várjuk az eljegyzési gyűrűt vásárolni szándékozókat az alacsonyabb árfekvésű, egyszerűbb ékkövektől egészen a smaragdig.Viszont cirkónia és Swarowski forgalmazásával – mivel ezek nem ékkövek – nem foglalkozunk.

Milyen felületkezelésű karikagyűrűk közül lehet választani?

Rengetegféle van: selyemfényű, gyémántmart, kalapált, karcos, stb. Személyiségfüggő, ki mit szeret.

Mit lehet tenni, ha különböző az ízlése a jegyespár tagjainak vagy más jegygyűrű áll jól a menyasszonynak és a vőlegénynek?

A nők sokszor a ragyogóbb, gazdagon díszített munkákat, a férfiak a egyszerűbb jegygyűrűket kedvelik, máskor pedig teljesen más formai kialakítás mutat jól a kezükön: a leendő férj és feleség karikagyűrűje lehet nagyon különböző, de mindig megtaláljuk a módját, hogy valamilyen szinten összehangoljuk a választásaikat egymással. Ez adódhat a színkombinációból, a vonalvezetésből, a jegygyűrűk felelhetnek egymás mintáira és formáira vagy kiegészíthetik egymást. Ha például nagyon eltérő a jegyespár bőrszíne, a bicolor karikagyűrűt szoktuk javasolni, így az egyik jegygyűrűbe kicsit többet rakunk az egyik színből, a másikba pedig a másikból: mindkettejük kezén jól mutatnak majd a karikagyűrűk, miközben össze is tartoznak.

Meddig érvényesek az oldalon található eljegyzési-, karika-, és jegygyűrű-akciók?

Akcióink mindig a készlet erejéig tartanak, ezért érdemes erről a gyűrű rendelése előtt tájékozódni.

A honlapon látható jegygyűrűk, eljegyzési gyűrűk közül egyik sem nyerte meg a tetszésem. Van lehetőség arra, hogy a saját ötletemet megvalósítsák?

Természetesen! Ötvösünk bármilyen jegygyűrűt, eljegyzési gyűrűt és karikagyűrűt elkészít. Hívjon minket bizalommal!

A készleten nem levő gyémánt gyűrűk elkészítése mennyi időt vesz igénybe?

Ha olyan gyémánt gyűrűt választ, ami nincs készen, akkor a gyártási idő – több tényezőtől függően – 3-4 hétig tart.

Mi a különbség a 14 és a 18 karátos arany modellek közt?

A gyűrűknél látható karátszám az arany ötvözetének tisztaságát jelöli, pontosabban azt, hogy az ötvözet mennyi színaranyat tartalmaz. Ez az arány a 14 karátos gyűrűknél 58,3 százalék, míg a 18 karátos gyűrűknél már 75 százalék. Mivel az arany puha fém, a magasabb karátszám azt jelenti, hogy ezek az ötvözetek puhábbak, sokkal inkább hajlíthatóak, mint 14 karátos társaik. Ezért az utóbbiakat ajánlott mindennapos viseletként, vagyis eljegyzési gyűrűként, jegygyűrűként hordani, a 18 karátosokat inkább alkalmi használatra ajánljuk. Fémallergiások számára javasolt a minél magasabb karátszám, hiszen ezek kisebb arányban tartalmaznak más fémeket, például nikkelt.

Kedvesem gyakran dolgozik különféle vegyi anyagokkal. Okozhatják-e ezek az eljegyzési gyűrű vagy a jegygyűrű károsodását?

Az általános tisztítószerek nem sértik a gyűrűket, de mindenképpen a gyűrűk levétele vagy gyumikesztyű használata javasolt ilyen munkák közben. Ha az illető gyakran használ gumikesztyűt, ajánlott figyelni arra, hogy a gyűrű köve ne emelkedjen ki túlságosan, inkább süllyesztett legyen. A gyémánt gyűrű esetében a követ nem a vegyszerek bántják, hanem a fizikai behatások, ütődés, csapódás. A gyémánt nagyon kemény, de rideg szerkezet, a kerámiafelületek, kövek megsérthetik, megrepeszthetik, ha nagy erővel, rossz szögben csapódik rájuk. De azért ez ritkán fordul elő. Arra is vigyázni kell, hogy a foglalatból nehogy kiessen a kő, vagyis a követ tartó karmok lehetőleg ne akadjanak bele valamibe. Ha valami történik, nagyobb ütés, becsapódás, fizikai behatás, érdemes megnézetni nálunk a gyűrűt, hogy nem mozdult-e el a kő. Sokszor ugyanis később eshet ki, egy óvatlan pillanatban.

Gyógyfürdőbe látogatás előtt érdemes levenni a gyűrűt?

Mindenképpen. A gyógyvízben, termálvízben található ásványi anyagok és különféle elemek a gyűrű károsodását, végleges elszíneződését okozhatják, azt már nem is tudjuk javítani. Ugyan az ezüst ékszerek sokkal sérülékenyebbek ebből a szempontból, a gyógyvíz, különösen annak kéntartalma az arany ékszer elszíneződését is eredményezheti.

Úgy hallottam, hogy ha tengervíz éri a karikagyűrűt, akár tönkre is teheti azt. Igaz ez?

Nem. A tengervíz nem fogja tönkretenni, de mattá teheti a felületét. Tengeri fürdőzés után tanácsos a karikagyűrűt mosószeres vízben átöblíteni, esetleg fogkevével átdörzsölni, majd leöblíteni és megszárítani. Egyébként, ha már a nyaralásnál tartunk, ajánlott a napolaj, naptej használata előtt a karikagyűrűt levenni, és csak annak bőrbe való felszívódása után visszavenni.

Gyémánt gyűrű vásárlását tervezgetem. Mit jelentenek azok a rejtélyes számok a drágakövek mellett?

Alapszabály: minél ritkább egy gyémánt, annál értékesebb. A legritkább szín a D jelölésű, de az I-J színjelű gyémántok már nagyon szépek. Tisztaság terén a legdrágábbak a VVS1 jelölésű gyémántok. A ct (karát) a gyémánt tömegét hivatott leírni: egy karát ebben az esetben 0.2 gramm.

Hány gyémántot kell tartalmaznia egy gyűrűnek ahhoz, hogy gyémánt gyűrűnek nevezhessük?

Nem kell hivatalosan elfogadott minimális számú gyémántot tartalmaznia ehhez a gyűrűnek, egyetlen gyémánt elég ahhoz, hogy a gyűrűt gyémánt gyűrűnek nevezhessük.
Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!