-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás! JELENLEG SZÜNETEL!

 


Fülbevaló

A szép fülbevaló ragyogó keretet ad arcának. Egy alkalomhoz illő fülbevaló eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Minden ékszerre igaz, de fülbevaló esetében még hangsúlyosabb az a tény, hogy egy hozzánk illő fülbevaló elképesztő módon megnöveli megjelenésünk fényét.

Miért a fülbevaló az egyik legfontosabb ékszer?

Az arcunk még akkor is kommunikációt fejez ki, ha éppen nem beszélünk, ezért a társaságunkban lévő emberek fokozottan figyelnek a mimikánkra. Ezért fordulhat elő, hogy egy ember könnyebben megjegyzi a másik ember mosolyát, mint annak a ruhának a színét, melyet éppen visel. Az arc megfigyelése nagyon fontos a megértés szempontjából, és az archoz térben legközelebb lévő ékszer a fülbevaló. Ezért olyan fontos, hogy a fülbevaló megfelelően legyen kiválasztva.

További óriási előny, hogy a fülbevaló formája, színe, kialakítása mind olyan tulajdonságok, melyek révén képesek vagyunk némileg változtatni az egész arcunk megjelenésén. Ez ugyan csak optikai csalódás, melyet a velünk szemben állónak okozunk, de a végeredmény megéri. Egy arcunkhoz illő fülbevaló révén szépségünk kiteljesedik, továbbá esetleges apró hibáinkról is elvonja a figyelmet. Talán ezért tartja úgy a mondás, hogy a fülbevaló öltöztet.

Önnek milyen fülbevaló áll jól? Válasszon egy stílusához illeszkedő darabot az alábbi fülbevalók közül!

További érdekességek olvashatók a fülbevaló kollekció alatt.

Minden ékszerre 5 év garanciát vállalunk

Ha az ékszer eltörik vagy megreped, annak ellenére, hogy azt nem érte mechanikai sérülés garanciában visszacseréljük Önnek.

Rendezés: / oldal
18k Lógós Gránát Fülbevaló
Ár: 49 000 Ft
Raktáron

A fülbevaló története

Már az ősi kultúrákban (Ázsia, Afrika, Dél-Amerika) is jelen volt a fülbevaló, amelyet vallási és kulturális céllal viseltek, főleg az egyén közösségben betöltött szerepét, rangját jelezte.

A fülbevaló kezdetben állati csontokból, csigákból és növényekből készült, sok esetben amulettként viselték. A nemesfémből készült fülbevalók eredete Perzsiához köthető, ahol nők és férfiak egyaránt viselték ezt az ékszert. A fülbevaló még a katonák általános megjelenéséhez is hozzátartozott.

A reneszánsz korban nagy hangsúlyt fektettek a szépen megmunkált, cizellált fülbevaló készítésére.

Külön érdemes kiemelni Franciaország történelmének azt a szakaszát, amikor a Napkirály uralkodott. A király egész Európa legügyesebb, legnevesebb ékszerkészítőit gyűjtötte maga köré. Fülbevaló tekintetében is ekkor készültek a legkülönlegesebb darabok.

A fülbevaló lehet egy egyszerű vagy gyönggyel, drágakövekkel ékesített arany vagy ezüst ékszer, melyeket a nők fülcimpájukon fúrt kis lyukban ékszerül viselnek. A fülbevaló formáját és stílusát tekintve lehet egyszerű karika, kis bedugós típus, vagy valamilyen csüngő, függő forma. Innen a régi elnevezése is, miszerint függőknek, illetve fülönfüggőknek hívták őket.

Napjainkban a hölgyek számára a fülbevaló a nőiesség hangsúlyozásáért felelős. Kínálatunkban megtalálhatóak gyémánt briliáns fülbevalók, valamint ametiszt, rubin, gránát, smaragd, de a gyönggyel díszített fülbevalók is.

Fülbevaló érdekesség

Néhány száz évvel ezelőtt a hajós emberek között is divatba jött a fülbevaló viselése. Ezt a korabeli leírásokból tudhatjuk, valamint a dokumentum-hűen elkészített kalandfilmekben is láthatjuk. Mielőtt azt gondolnánk, hogy az emberek a tengeren szépítkeztek, gondoljuk végig, hogy ennek nem igazán lett volna értelme. A hajós emberek között a fülbevaló viselésének szimplán gyakorlati oka volt. Úgy gondolták, hogy ha a tengeren éri utol őket a végzetük és tengeri temetést kapnak, akkor is van esélyük arra, hogy holttestüket előbb-utóbb partra veti a tenger. Az értékes fülbevaló szolgált fizetségként annak az embernek, aki gondoskodott az egykori hajós számára a keresztény temetésről.

Ebből láthatjuk, hogy a fülbevaló viselése mindkét nem körében hagyományokkal bír. Bár napjainkban a fülbevaló inkább a hölgyek kiváltsága, ennek ellenére férfiak megjelenése során sem megbotránkoztató a fülbevaló jelenléte.

Használja ki Ön is a fülbevaló nyújtotta lehetőségeket! Alakítsa megjelenését kívánsága szerint különleges ékszerekkel!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!