-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra +36-20/973-1866

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

Itt csináltattuk a karikagyűrűnket, de innen van az eljegyzési gyűrűm is. Egy nagyon bonyolult elképzeléssel érkeztünk hozzátok, de nektek semmi sem jelent akadályt. Büszkén hordjuk mindketten ezt a két csodát! :)

Nóri és Laci

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 5600Ft/g, beszámítás: 5800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás!

 


Medál

Egy medál lehet szerencsehozó, távol tarthat minden rosszat, kifejezhet hitet, szerelmet, barátságot, de lehet egyszerűen az esztétikum a célja.

Egy medál mindig többet jelentett pusztán az ékszer mivoltánál, illetve az értékénél. Ez már az ókor előtt is így volt, és ma sincs másként. Erről tesznek tanúságot a napjainkban kapható szerelmi vagy barátság medál fajták.

Ön mit szeretne tudtára adni az embereknek a nyakában függő medál révén?

Ajándékként is az egyik legnépszerűbb ékszer a medál. Legyen szó akár ballagásról, évfordulóról, vagy egyéb ünnepi eseményről, a medál által olyan sok mindent lehet kifejezni, minek révén az ékszer eszmei értéke valós értéke sokszorosára emeli azt.

Medál kínálatunk alatt érdekességeket olvashat erről a különleges ékszer fajtáról.

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
FM67 Fehérarany Gyémánt Medál
Ár: 232 000 Ft
Raktáron
14k Rózsakvarc Medál Briolett
Ár: 19 900 Ft
Raktáron
18k Türkiz Táska Sárga Arany Charm
Ár: 153 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)
18k Kék Táska Sárga Arany Charm
Ár: 162 000 Ft
Raktáron
ZM09 14k Sárga Arany Gyémánt Zafír Medál
Ár: 112 000 Ft
Rendelésre (3-4 hét a gyártási idõ)

A medál egy függő dísz vagy érem, mely alkalmas arra, hogy láncra, karkötőre, karláncra fűzzük, illetve kapcsoljuk. A medál olykor csak azt a célt szolgálja, hogy emelje az adott ékszer fényét, de sokszor szimbólumként szolgál, valamilyen érzelem kifejezését teszi lehetővé.

Már az ókor előtt is hordtak az emberek ékszereket, így a medál sem volt ismeretlen számukra. Igaz, akkor még nem nemesfémből készültek, sokkal inkább a természetben könnyen fellelhető anyagokból, kőből, fából vagy csontból. Ekkor a medál még két célt szolgált. Világossá tette a törzs számára, hogy az adott medál viselője milyen rangot foglal el a közösségben. A másik célja azonban az ősi hiedelmeken alapult. Hitük szerint védelmet nyújtott különböző erők ellen.

Bármilyen furcsának is tűnjön, ez a hit nagyon sokáig fennmaradt, valójában a mai napig, csak most már nem az ártó szellemek ellen viselünk medált. Gondoljunk csak a szerencsét hozó négylevelű lóhere medálra, ami soha nem megy ki a divatból.

A legnépszerűbb hiten alapuló medál, mely évszázadokig nagy népszerűségnek örvendett, a Szent Benedek medál volt. Története annyira megrázó, hogy érdemes néhány szóban említést tenni róla.

Szent Benedek medál

Szent Benedek a VI. században élő remete volt. Egy vallási közösség felkérte őt, hogy vegye át a rend vezetését. Szent Benedek híres volt aszketikus életviteléről, ami a rend néhány tagjának nem tetszett, ezért egy közös étkezés alkalmával meg akarták őt mérgezni. Amikor a méregpoharat felé nyújtották és Szent Benedek megáldotta a kereszt jelével, a pohár szétpattant, és még abban a pillanatban egy holló felkapta előle a kenyeret és elrepült vele. A Benedek medál ezt a történetet ábrázolja.

Az eset után Szent Benedek otthagyta a közösséget és visszatért barlangjába, hogy folytassa remete életét, de ekkor már sok fiatal követte őt. Ekkor alapította meg az új rendet, ami azóta is a Benedek-rend nevet viseli.

A Benedek medál ugyan nem egy talizmán vagy egy mágikus tárgy, ennek ellenére a megszentelt medál a hívők szemében pontosan ezzel ér fel. Távol tartja a gonoszt, a betegségeket, a szenvedést, és a kegyes halál ígéretét hordozza magában.

A Benedek medál a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. Ebből látható, hogy egy medál, mint kifejezőeszköz, csak formáját és alapanyagát tekintve változott az őskor óta.

Köteléket kifejező medál

Érdemes pár szót szólni a köteléket kifejező medál típusokról, mivel ezek népszerűsége egyre növekszik.

Régebben ez pusztán egy üreges medál volt, melybe a szeretett ember képét vagy hajtincsét illesztették.

Az utóbbi években azonban divatba jöttek a törhető szerelmi vagy barátság medál fajták. Leggyakoribb megjelenési formája ezeknek a medál típusoknak a kettéosztott szív, melynek egy-egy fele a párok nyakában lévő nyakláncon kap helyet.

Ön milyen medált szeretne látni a megajándékozott fél nyakában?

Medál kollekciónk lehetőséget ad arra, hogy Ön kiválaszthassa az egyéniségéhez leginkább illő medál fajtát.

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!