-Biztonságos
vásárlás
-Pénzvisszafizetési
garancia
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521
...
Megtekintéséhez kattintson a telefonszámra
Hívjon minket és kattintson a telefonszámra 06-20/383-1521

Kategóriák

Keresés

Mások mondták

A feleségemet szerettem volna meglepni a tizedik házassági évfordulónk alkalmából, egy különleges fülbevaló párral. Semmilyen elképzelésem nem volt, de a drágakőszakértő úr mindenben segített nekem, így sikerült megtalálni a tökéletes drágakövet, és elrendezési formát.
Egyszerűen tökéletes lett! Köszönöm!

István

Vidám mosolygós apa-lánya címlapfotózás R. Kárpáti Péterrel és Kárpáti Rebekával

Legerszki Krisztina ékszerei a Fatumjewelstől

Nádai Anikó ékszerei a Fatumjewelstől

Törtarany felvásárlás

Törtarany felvásárlás

Törtarany(14k) felvásárlás: 7600Ft/g, beszámítás: 7800Ft/g


Gyémánt és drágakő felvásárlás! JELENLEG SZÜNETEL!

 


Tsavorit

A ritka tsavorit olyan drágakő, melyet mintha kifejezetten a smaragd és a gránát szerelmeseinek hozott volna létre a természet.

Vegye birtokba Ön is az egyik legfiatalabb drágakövet, hadd ragyogja be megjelenését a tsavorit intenzív zöld színe.

Ajándékként is a legjobb választás lehet a tsavorit drágakővel díszített ékszer, hiszen a hagyomány szerint, akinek gránát drágakövet ajándékozunk, a vele lévő kapcsolat örökre megmarad.

Ha már gránát drágakőről van szó, akkor legyen az egyik legritkább, a tsavorit, melynek ritkaságával csak szépsége vetekedik. A tsavorit ritkasága abból adódik, hogy ebből az ásványból igen ritkán képződik olyan méretű kristály, mely megmunkálható, megcsiszolható.

Válasszon az alábbi tsavorit drágakövek közül!

3 hónapig és +4 szám erejéig

Díjmentes gyűrű átméretezés minden gyűrű vásárlása esetén rendelkezésére áll.

Rendezés: / oldal
Tsavorit gránát csepp 0,50ct
Ár: 9 000 Ft
Raktáron
Tsavorit gránát ovális 0,66ct
Ár: 11 800 Ft
Raktáron
Tsavorit gránát ovál 2,00ct
Ár: 49 000 Ft
Raktáron

A tsavorit furcsa neve

A tsavorit név ugyan kissé nehezen kiejthető, mégis ezt a nevet kapta ez a kivételes drágakő, ezzel tisztelegve az eredeti lelőhely előtt, mely a Tsavo Nemzeti Parkban található Kenyában.

A tsavorit zöld színe

A tsavorit jellemzően nagyon intenzív zöld színnel rendelkezik, ami a benne megtalálható nagy mennyiségű vanádium, továbbá a kis mennyiségű króm együttes hatása.

Az említett összetevők egyensúlyának változása okozza, hogy a tsavorit színárnyalatai ennyire eltérőek lehetnek, a könnyű világoszöldtől egészen a mély sötétzöldig.

Mint minden gránát, a tsavorit is ragyogóan fénylik. Egy régi legenda szerint a gránátot nehéz elrejteni, mert még a ruha alól is kibukkan ragyogó fénye.

A tsavorit fiatalsága

A drágakövek közül a tsavorit az egyik legfiatalabb, már ami a felfedezését illeti. 1967-ben talált rá először egy brit geológus. Akkoriban gyakori volt, hogy valaki drágakő kutatásába kezdett. Campbell Bridges geológus sikerrel járt Tanzániában, csak úgy, mint nem sokkal előtte a helyi maszájok a tanzanittal kapcsolatban.

Nem csak az időpont és a felfedezés helye volt hasonlóság a tsavorit és tanzanit között, hanem a Tiffany cég is, ami mindkét drágakő iránt különös érdeklődést mutatott. Végül a tsavorit is a Tiffany „gyermeke” lett. Ők vezették be a piacra és tették népszerűvé ezt a különösen ritka drágakövet.

A védelmező tsavorit

Nem csak erre a drágakőre, hanem általában a gránátokra jellemző, hogy mindig védelmező talizmánként „használták”. Gyakran fordult elő pajzsok és kardmarkolatok díszítőelemeként, elsősorban nem az esztétika, hanem a drágakő védelmező ereje miatt.

Tsavorit a párkapcsolatban

Szintén minden gránát drágakőre igaznak tartják, miszerint azok a szenvedély és a szerelem kövei. Kiegyensúlyozó hatással vannak a párkapcsolatokra, oldják a feszültséget, valamint könnyebbé teszik önmagunk és a világ megfigyelését.

A gyógyító tsavorit

Napjainkban újra a gyógyító ásványok reneszánszát éljük. Előkerültek az egykori leírások, valamint megfigyelések alapján azok kiegészítésre kerültek. Így alakult ki az a nézet, hogy a drágakövekre ma már nem csak ékszerként tekintünk, hanem választás előtt gyógyító és spirituális hatásait is figyelembe vesszük.

A zöld tsavorit immunrendszer-erősítő, erősíti a vérkeringést, valamint ezáltal az összes szerv működésére pozitív hatással van. Továbbá serkenti az anyagcserét, ezáltal visszaállítja a szervezet természetes méregtelenítő funkcióit.

Spirituális szinten a tsavorit segít megszabadulni berögzült rossz szokásainktól, elsimítja az ellentéteket, valamint plusz energiát ad a nehéz időszakokban.

A legtöbb drágakőhöz, melyben belső tűz lobog, életadó, energetizáló hatást társítottak. Nincs ez másként a tsavorit esetén sem. A kőbe zárt zöld tűz testi-lelki megújulást ígér.

Ha Ön is kedveli a gránát drágaköveket, valamint szereti a mélyzöld színt, akkor tsavorit kínálatunk valamelyik darabja éppen Önre vár!

Meglephetünk? Akik a weboldalról látogatnak el üzletünkbe ajándékot kapnak. Kérem a meglepetést most!